Foredrag - Det særlige forældreliv

Det særlige forældreliv

Hvordan holder vi til det i længden?

 

Forældre til et barn med autisme, er ofte i konstant alarmberedskab, da forældrene vil gøre alt for at få barnet i trivsel og udvikling, så det kan deltage i fælleskabet i skolen eller institutionen.

Vi ser desværre at rigtig mange børn med autisme har skolevægring. 

Tal fra Landsforeningen Autismes inklusionsundersøgelse fra oktober 2021 viser at næsten halvdelen af børn med autisme ikke kommer i skole, og at næsten 24% mister mindst et års skolegang. 

 

Årsagerne er naturligvis mange. 


Særligt forældresamarbejdet og forældre-indsatsen, er en af de absolut væsentligste faktorer som vi ved er afgørende for at få børnene til fortsat at have en fast skolegang.

 

Dette forældresamarbejde og det særlig forældeskab, kræver vedholdenhed hos forældrene, når barnet/den unge skal støttes, guides, forberedes på dagligdagen i skolen eller institutionen.

 

I foredraget “Det særlige forældreliv -hvordan holder vi til det i længden?” taler jeg om, hvad der skal til for at forældrene kan blive ved med at stå distancen og støtte barnet, så det fortsat kan deltage i skolen og udvikles og trives og uden forældrene selv går ned med stress og belastningsreaktioner.

 

Foredraget er en vekselvirkning mellem oplæg fra min side og erfaringsudveksling mellem forældrene.

 

Skal jeg komme til jeres skole eller institution og holde foredrag?

 

Så skriv til mig her kontakt@familieraadgivningmedhjertet.dk eller giv mig et kald på 23 80 30 08, så finder vi sammen et tilpasset foredrag til jer.