Søskendekursus for de 3-5 årige børn

-for børn som har en søster eller bror med autisme/ADHD.

Vil du give dit barn fuld opmærksomhed, uden afbrydelser fra barnet med autisme/ADHD?

 

Så ta’ med på søskendekursus sammen med dit barn.

 

Kurset er for dig og dit barn som har en søster eller bror med autisme/ADHD.

Du oplever måske, at stå splittet mellem dine børn. For dit barn med udfordringer, tager meget af dit fokus i hverdagen, så dit andet barn ofte må tilsidesætte egne behov.

 

Måske oplever du at det er svært at finde en balance og tiden til at give kontakt og opmærksomhed til begge dine børn og at det går ud over dit barn uden autisme.

 

Kunne du tænke dig at give dit barn den anerkendelse det er, at have sin mor og far tæt på sig med 100% opmærksomhed uden afbrydelser og tilsidesættelser af egne behov?

 

Med Søskendekurset får du og dit barn:

 • Tid til dit barn, uden afbrydelser, så I oplever samhørighed og jeres bånd bliver tættere knyttet.
 • Redskaber til at kunne tale i børnehøjde med dit søskendebarn om de udfordringer dit andet barn har.
 • Ideer til hvordan du kan skabe mere kontakt og nærvær i hverdagen med dit barn, så dit barn føler sig endnu mere set og forstået.
 • Den dårlige samvittighed bliver sat på pause og du vil fremover vide hvordan du håndtere den, når den titter frem.
 • Kurset gør dig i stand til at gå hjem og fortsætte denne gode kontakt og nærvær, som du får en masse ideer til hvordan.

 

Hele kurset bygger på kontakt mellem dit barn og dig og gennem leg og aktiviteter sætter vi sammen fokus på det at have en bror eller søster med autisme/ADHD, så dit barn oplever sig set og en begyndende forståelse for hvad autisme/ADHD er.

 

Kurset er tilpasset denne aldersgruppe. Det betyder at den nye viden for dit barn bliver leget ind. Vi skal blandt andet tegne, bygge med Lego og derigennem tale om følelser og høre historie. Hele kroppen bliver inddraget i dette kursus, da vi erfarer gennem kroppen.

 

Vil du med, sammen med dit barn og give dit barn denne enestående mulighed?

Kurset er bygget op, så vi mødes alle forældre og jeg online den første gang, hvor jeg fortæller om hvad vi skal arbejde med og hvorfor. Jeg vil lave et oplæg omkring, det at være forældre til søskendebørn og hvad du skal være opmærksom på som forælder og hvad du så gør der fra. Der er også mulighed for at udveksle erfaringer og netværke forældre imellem.

 

De efterfølgende 3 gange mødes vi alle, både børn og forældre (I er begge velkomne til at deltage) af 5 kvarters varighed. Undervejs vil der være indlagt pause med en tår at drikke og lidt lækkert at spise.

 

Det er et lille hold med max. 8 børn og deres forældre, for at kunne skabe den ro og nærhed, som dit barn har så godt af.

 

Kurset oprettes med en tilmelding på min. 4 børn og efter behov.

 

Vil du give dit barn denne enestående mulighed for dyb kontakt og nærvær sammen med dig?

 

Så tilmeld jer med det samme eller kontakt mig for nærmere info.

 

Prisen for intensiv samvær og glæde med dit barn gennem søskendekurset er 2.200 kr

Det praktiske:

Hvor:
Søskendekurset foregår i Hedehusene.

Adressen:
Nærmere adresse følger.

Hvornår:

Oprettes efter behov.

Pris:
2.200 kr.

Kontakt mig her og skriv dig op til søskendekursus

Når der er 4 børn tilmeldt opretter jeg et kursus.

hCaptcha

Ved EAN-betaling pålægges et gebyr på 50 kr.

Søskendekursus for de 6-8 årige - for børn som har en bror eller søster med autisme

Lad dit barn føle sig betydningsfuld.

 • Har du et barn som nemt bliver overset og tilsidesat, da dit andet barn med autisme løber med opmærksomheden i det daglige?
 • Drømmer du om mere tid sammen med dit søskendebarn?
 • Vil du ønske at dit søskendebarn kunne møde andre børn i samme situation, så dit barn ikke skal føle sig som den eneste i verden med en bror eller søster med autisme eller ADHD?

Disse spørgsmål og frustrationer og mange flere, har jeg selv stået med, som mor til min søn, som har en storebror med autisme.
Jeg oplever selv den dårlige samvittighed nage, når jeg igen må skuffe min yngste søn, fordi storebror har brug for at vi gør noget andet end lovet.

Jeg har mange gange stået og skulle ”vælge” mellem mine børns behov og (næsten) altid har jeg måtte vælge, hvad der var bedst for min ældste søn. Tilbage står lillebror med slukkede øjne, med et ”Det er ok, mor”. Jeg ved han siger det, da alternativet ikke vil falde godt ud for nogen, men det er så sindsygt hårdt, at tilsidesætte sit ene barn gang på gang. For hvor mange skuffelser og tilsidesættelser af egne behov kan et barn klare?

Disse tanker og valg kender du måske fra eget liv?

Bare rolig, du er ikke alene!

Du har måske ledt efter et kursus, foredrag, bøger eller lignende til dit søskendebarn på 6-8 år, men ikke kunne finde noget til denne aldersgruppe?

Jeg har også ledt efter noget til min yngste søn… men fandt heller ikke noget!

Da jeg er familierådgiver og pædagog, har jeg besluttet at disse søskendebørn ikke skal lades i stikken. For selvom man kun er 6 år, har man stadig følelser og står stadig som tilskuer, når bølgerne går højt eller man igen igen skal tilsidesætte egne behov for sin bror eller søsters skyld.

Jeg har derfor udviklet et kursus for søskendebørn og deres forældre, hvor vi sammen sætter fokus på søskendebarnet og hvordan det er at være dem i en familie, hvor autismen bor.

Det praktiske:

Hvor:
Søskendekurset foregår i Hedehusene.

Adressen:
Baldersbuen 16 C, 2640 Hedehusene

Hvornår:

Børn og forældre mødes lørdag d. 4. maj 2024
kl. 10-15.

Inden søskendekurset med børnene mødes vi online tirsdag d. 30. april 2024 kl. 19.30-21.00, hvor jeg vil holde oplæg omkring søskende og søskendeproblematikker, men også fortælle om, hvad vi skal lave på kurset og hvordan man som forældre kan arbejde videre derhjemme.


Pris:

Samlet pris 2.750 kr. for et barn og en forælder.

Ønsker man at begge forældre deltager koster den ekstra forældre 499 kr.

Tilmeld dig og dit barn lige her

Ønsker en ekstra forældre 499 kr.
hCaptcha

Ved EAN-betaling pålægges et gebyr på 50 kr.

Formålet med kurset for dig og dit barn:

 • Dit barn får en oplevelse af, at det ikke er alene og at der også er andre børn som har en søster eller bror med autisme, som gør at dit barn ikke føler sig som den eneste i verden
 • Dit barn får en oplevelse af, at det ikke er ham, der er forkerte, hvilket et med til at øge dit barns selvfølelse
 • Dit barn får en større viden om autisme, hvordan det bedst er sammen med sin bror eller søster med autisme, også i tilspidsede situationer og konflikter og dermed vil konflikter tage en anden drejning
 • Vi taler om forskelsbehandling. Hvorfor der bliver gjort forskel på søskende, så dit barn får en større forståelse for jeres familie og dermed bliver gladere
 • Forløbet er med til at opbygge selvværd hos søskende

Som forælder får du: 

 • Du får alenetid med dit barn, hvor der kun er fokus på hans/hendes behov og ingen afbrydelser fra barnet med autisme, som gør at du vil opleve nærhed og samhørighed og din dårlige samvittighed overfor dit barn vil blive mindre

 • Du møder andre forældre, som har børn med autisme og søskende og kan udveksle gode ideer og råd

 • Du får en uvurderlig viden om dit barn og hvor 'skoen trykker' hos ham/hende, samtidig med at du bliver klædt på til at imødekomme ham/hende i hverdagen, ud fra enkle justeringer, så dit barn føler sig set og forstået og dermed minimere I evt. konflikter

 • Du får et oplæg omkring udfordringerne med søskende og hvordan du kan tale med dit barn om jeres familieliv. 

Hele kurset bygger på leg og samvær. Det vil sige, at kurset er tilpasset denne aldersgruppe og indeholder tilpassede aktiviteter, hvor hele kroppen inddrages.

Det betyder, at den nye viden for dit barn leges ind. Vi skal blandt andet tegne, danse, høre historie, bygge med lego og snakke om hvordan det er at have en søster eller bror med autisme.

Det vigtigste ved dette kursus er, at det skal skabe større samhørighed mellem dig og dit barn og at det skal være sjovt, så I begge går derfra gladere og med lysten og ideer, til at fortsætte hjemme med at lave ting sammen. 

Vil du med?

Er du klar til at give dit barn din uforbeholden opmærksomhed, så I kan opleve nærhed og tæthed?

Vil du give dit barn større forståelse og indsigt i dit andet barn med autisme? Og møde andre forældre i samme situation som dig?

Så kom med på søskendekursus for dig og dit barn.

Vi mødes en hel dag, som giver mulighed for at intensiv fordybelse og en dag i ’søskendebarnetstegn’. Det vil sige, at du vil kunne give dit barn fuld opmærksomhed en hel dag uden afbrydelser fra dit andet barn med autisme/ADHD.

 

Undervejs vil der være pauser med forskelligt lækkert til ganen og selvfølgelig skal vi også nyde en børnevenlige frokost sammen.

Al forplejning er inkluderet i prisen.

Vil du give dit barn og dig selv denne dag?

Så tilmeld dig nu.

 

Prisen for denne oplevelse og nye perspektiver på søskende er 2.750 kr. for et barn og en forælder. En ekstra forælder koster 499 kr.


Da der er begrænset pladser på kurset, er det først til mølle. Jeg prioriterer et lille hold.

 

Søskendekurset gennemføres kun med min. 4 tilmeldt børn.

Skal jeres sagsbehandler/kommunen betale kurset?

Når du blot har ansøgt jeres sagsbehandler om søskendekurset, kan du tilmelde jer og lægge ud for betaling. Altså inden du har fået svar retur.

Søskendekursus for de 9-12 årige - for børn som har en bror eller søster med autisme/ADHD.

Nu har dit barn på 9-12 år også mulighed for at komme på søskendekursus!

 

Dette kursus er en naturlig fortsættelse af søskendekurset for de 6-8 årige børn, men der er intet krav om at din barn har deltaget på det første kursus.

På dette kursus skal vi stadig lege og have det sjovt, mens vi har fokus på søskendeforhold, forskelsbehandling, familien, venskaber og livsduelighed.

Derudover arbejder vi mere i dybden med at sætte fokus på og give plads til, hvordan det er at være søskende til et barn med autisme/ADHD. Dette er kursets primære formål, så dit barn går derfra med nye handlemuligheder og større forståelse af hvad autisme/ADHD er.

Dette søskendekursus er kun for børnene, men jeg mødes efterfølgende online med forældrene og taler om kurset og hvordan man som forældre kan tage endnu flere snakke med sit barn.

På dette kursus vil dit barn møde andre børn, som også har en bror eller søster med autisme/ADHD, så dit barn kan dele tanker, følelser og erfaringer med andre børn og ikke skal føle sig som den eneste i verden.

Kurset skaber fællesskab om fælles vilkår og skaber rum for at kunne snakke om det børnene ikke kan snakke om andre steder. Dette har stor værdi for det enkelte barn.

Efter flere forespørgsler afholdes dette kursus over en hel dag. Det vil sige at børnene mødes en hel dag fra kl. 10-15.

Dette er valgt, da børnene på tidligere holdt gav udtryk for, at de ønskede at være sammen en hel dag, frem for at skulle ’ud af døren’ i weekenden flere gange.

 

Det betyder også, at hvis I kommer fra Fyn eller Jylland, er det nu også muligt at deltage.


Det er et lille hold med max. 8 børn og jeg Stine er gruppeleder. På denne måde sikrer jeg at alle børn føler sig set og hørt.

Vil du give dit barn denne mulighed for at møde andre søskende, så dit barn ikke føler sig alene og så dit barn går derfra med større selvværd og følelsen af også at være vigtig?

Så forhåndstilmeld dit barn med det samme, så giver jeg besked, når næste hold oprettes. Jeg regner med efteråret 2024.

Prisen for søskendekurset er 2.750 kr.
Kurset bliver oprettet på forudsætning af minimum 4 tilmeldte børn.

Tilmeldingen til søskendekurset er bindende og kan ikke fortrydes, med mindre andet er aftalt.

Du er først sikret dig en plads, når kurset er betalt.

Kursuslokale - Vejle

Det praktiske:

Hvor:
Søskendekurset foregår i Hedehusene

Adressen:

Baldersbuen 16 C, 2640 Hedehusene

Hvornår:

 

Børnene mødes søndag d. 5. maj 2024 fra kl. 10-15.

Jeg mødes efterfølgende online med forældrene 8. maj kl. 19.30-21.00, hvor jeg holder oplæg om, hvordan man kan passe på søskende i hverdagen og hvad man som forældre kan arbejde videre med efter kurset.

Pris:

Din investering for en hel dag, hvor dit barn møder andre børn, som det selv, er 2.750 kr

Tilmeld dit barn lige her

hCaptcha

Ved EAN-betaling pålægges et gebyr på 50 kr.

En tidligere deltager udtaler:

"Stine, du er god til at vælge lege, hvor børnene føler sig set -uden at de føler sig udstillet. Man kan se, at de vokser, når de bliver set."

En anden tidligere deltager udtaler:

"Jeg vil sige tak for den positive tilgang til søskende og det rum Stine formår at skabe for børnene, som er trygt for både børn og voksne. Det har været super godt."

Sagt om mig fra en anden mor:

"Vigtigt at forældre får mulighed for at lytte til kloge ord fra en, der rent faktisk ved hvad hun taler om, fordi hun kender udfordringer, sorger og smerter indefra - både barnets og familiens."​

En mor som deltog i Søskendekurset:

”Min yngste søn og jeg deltog i søskendekursus, hvor Stine havde skabt rammen for en lærerig og uforglemmelig dag - med udgangspunkt i målgruppen. Stine er super dygtig, nærværende, respektfuld og har et meget vindende væsen. Hun har en stor viden, der på fineste vis omsættes i praksis - med hjertet på rette sted. TAK Stine. De bedste anbefalinger herfra!”