Søskendekursus for de 6-8 årige - for børn som har en bror eller søster med autisme

Lad dit barn føle sig betydningsfuld.

 • Har du et barn som nemt bliver overset og tilsidesat, da dit andet barn med autisme løber med opmærksomheden i det daglige?
 • Drømmer du om mere tid sammen med dit søskendebarn?
 • Vil du ønske at dit søskendebarn kunne møde andre børn i samme situation, så dit barn ikke skal føle sig som den eneste i verden med en bror eller søster med autisme?

Disse spørgsmål og frustrationer og mange flere, står jeg selv med som mor til en søn på 8 år, som har en storebror med autisme.
Jeg oplever selv den dårlige samvittighed nage, når jeg igen må skuffe min yngste søn, fordi storebror har brug for at vi gør noget andet end lovet.

Jeg har mange gange stået og skulle ”vælge” mellem mine børns behov og (næsten) altid har jeg måtte vælge, hvad der var bedst for min ældste søn. Tilbage står lillebror med slukkede øjne, med et ”Det er ok, mor”. Jeg ved han siger det, da alternativet ikke vil falde godt ud for nogen, men det er så sindsygt hårdt, at tilsidesætte sit ene barn gang på gang. For hvor mange skuffelser og tilsidesættelser af egne behov kan et barn klare?

Disse tanker og valg kender du måske fra eget liv?

Bare rolig, du er ikke alene!

Du har måske ledt efter et kursus, foredrag, bøger eller lignende til dit søskendebarn på 6-8 år, men ikke kunne finde noget til denne aldersgruppe?

Jeg har også ledt efter noget til min yngste søn… men fandt heller ikke noget!

Da jeg er familierådgiver og pædagog, har jeg besluttet at disse søskendebørn ikke skal lades i stikken. For selvom man kun er 6 år, har man stadig følelser og står stadig som tilskuer, når bølgerne går højt eller man igen igen skal tilsidesætte egne behov for sin bror eller søsters skyld.

Jeg har derfor udviklet et kursus for søskendebørn og deres forældre, hvor vi sammen sætter fokus på søskendebarnet og hvordan det er at være dem i en familie, hvor autismen bor.

Det praktiske:

Hvor:
Søskendekurset foregår i Hedehusene, lige ved stationen. Gratis parkering lige udenfor døren.

Adressen:
HeartHouse (Oven på Café Moems)
Hovedgaden 437 B
2640 Hedehusene

Hvornår:
Kurset strækker sig over 4 gange á to timer. De første 3 gange er med dig og dit barn. (Begge forældre er også velkomne. Barnet med autisme må blive hjemme denne gang.)

Den sidste gang er kun for jer forældre. Hvor jeg vil gennemgå, hvad I skal være opmærksomme på omkring søskende, når den ene har autisme. Hvordan hjælper I bedste søskendebarnet.

Her er der også mulighed for at møde andre forældre, som har et barn med autisme og som også balancere mellem sine børn med og uden autisme. Der vil være tid til at udveksle erfaringer forældre imellem.

Datoer for kurset med søskende og forælder:
Søndag d. 8/3 2020 kl. 10-12
Søndag d. 22/3 2020 kl. 10-12


Dato for forældredelen:
Søndag d. 29/3 kl. 10-12

Formålet med kurset for dig og dit barn:

 • Dit barn får en oplevelse af, at det ikke er alene og at der også er andre børn som har en søster eller bror med autisme, som gør at dit barn ikke føler sig som den eneste i verden
 • Dit barn får en oplevelse af, at det ikke er ham, der er forkerte, hvilket et med til at øge dit barns selvfølelse
 • Dit barn får en større viden om autisme, hvordan det bedst er sammen med sin bror eller søster med autisme, også i tilspidsede situationer og konflikter og dermed vil konflikter tage en anden drejning
 • Vi taler om forskelsbehandling. Hvorfor der bliver gjort forskel på søskende, så dit barn får en større forståelse for jeres familie og dermed bliver gladere
 • Forløbet er med til at opbygge selvværd hos søskende

Som forælder får du: 

 • Du får alenetid med dit barn, hvor der kun er fokus på hans/hendes behov og ingen afbrydelser fra barnet med autisme, som gør at du vil opleve nærhed og samhørighed og din dårlige samvittighed overfor dit barn vil blive mindre

 • Du møder andre forældre, som har børn med autisme og søskende og kan udveksle gode ideer og råd

 • Du får en uvurderlig viden om dit barn og hvor 'skoen trykker' hos ham/hende, samtidig med at du bliver klædt på til at imødekomme ham/hende i hverdagen, ud fra enkle justeringer, så dit barn føler sig set og forstået og dermed minimere I evt. konflikter

 • Du får et oplæg omkring udfordringerne med søskende og hvad du kan gøre for at passe på dit barn, når bølgerne går højt

 • Efter kurset får du tilsendt de vigtigste pointer fra oplægget, så du kan genlæse dem, når du kommer hjem

Hele kurset bygger på leg og samvær. Det vil sige, at kurset er tilpasset denne aldersgruppe og indeholder tilpassede aktiviteter, hvor hele kroppen inddrages.

Det betyder, at den nye viden for dit barn leges ind. Vi skal blandt andet tegne, danse, høre historie og snakke om hvordan det er at have en søster eller bror med autisme.

Det vigtigste ved dette kursus er, at det skal skabe større samhørighed mellem dig og dit barn og at det skal være sjovt, så I begge går derfra gladere og med lysten og ideer, til at fortsætte hjemme med at lave ting sammen. 

Vil du med?

Er du klar til at give dit barn din uforbeholden opmærksomhed, så I kan opleve nærhed og tæthed?

Vil du give dit barn større forståelse og indsigt i dit andet barn med autisme? Og møde andre forældre i samme situation som dig?

Så kom med på søskendekursus for dig og dit barn.

Vi mødes 4 gange á 2 timer. De første 3 gange er for dig og dit barn. Den sidste gang er for jer som forældre.

Her vil I møde andre forældre i samme situation som jer og der er mulighed for at udveksle jeres egne erfaringer.

Jeg vil fortælle om, hvorfor vi på kurset med børnene har lavet netop de bestemte øvelser og lege. Du bliver dermed klædt på til at gå hjem og fortsat have fokus på søskendebarnet.

Jeg tilbyder dette kursus, hvor du får mulighed for intensiv samvær med dit barn og at dit barn dermed oplever sig set og forstået, så dit barn går derfra med større selvværd og et sprog at tale om autismen/ADHD'en om, for kr. 2.200,-

Prisen er inkl. let forplejning til store og små.

Da der er begrænset pladser på kurset, er det først til mølle. Jeg prioriterer et lille hold, med 8 familier.

Skal jeres sagsbehandler/kommunen betale kurset?

Når du blot har ansøgt jeres sagsbehandler om søskendekurset, kan du tilmelde jer og lægge ud for betaling. Altså inden du har fået svar retur.

Søskendekurset holdes i disse skønne lokaler!

Bor du langt fra Sjælland?

Så kom med på Søskendekursus i Trekantområdet.


Vi mødes i Vejle til en hel dag med leg, samværet i fokus, krydret med ny viden om søskendeudfordringer.

Med kurset får du intensiv samvær med dit barn, så dit barn oplever sig set og forstået og går derfra med større selvværd og et sprog at tale om autismen/ADHD'en om, for 1.850 kr.
Det er en samlet pris for 1 barn og 1-2 forældre.

Prisen er inklusiv frokost, drikkevarer, snacks til store og små og selvfølgelig kaffe og the til rådighed hele dagen.

Da der er begrænset pladser på kurset, er det først til mølle. Jeg prioriterer et lille hold, med max. 9 familier, men forudsætter samtidig at der er minimum 6 familier tilmeldt, så dynamikken på holdet kan opretholdes.

Så tøv ikke med at tilmelde dig og dit barn på Søskendekursus for de 6-8 årige i Trekantområdet.

Stine Jusjong Bøgsted

Det praktiske:

Hvor:
Trekantområdet, nærmere placering kommer senere.

Hvornår:
Lørdag d. 24. oktober 2020 kl. 10-16

 

Tilmeld dig Søskendekurset i Trekantområdet her:

Søskendekursus for de 9-11 årige - for børn som har en bror eller søster med autisme

Nu har dit barn på 9-11 år også mulighed for at komme på søskendekursus!

 

Dette kursus er en naturlig fortsættelse af søskendekurset for de 6-8 årige børn, men der er intet krav om at din barn har deltaget på det første kursus.

På dette kursus skal vi stadig lege og have det sjovt, mens vi har fokus på søskendeforhold, forskelsbehandling, familien, venskaber og livsduelighed.

Derudover arbejder vi mere i dybden med at sætte fokus på og give plads til, hvordan det er at være søskende til et barn med autisme/ADHD. Dette er kursets primære formål, så dit barn går derfra med nye handlemuligheder og større forståelse af hvad autisme/ADHD er.

På dette kursus vil dit barn møde andre børn, som også har en bror eller søster med autisme, så dit barn kan dele tanker, følelser og erfaringer med andre børn og ikke skal føle sig som den eneste i verden.

Der er mulighed for, som forældre, at vente i køkkenet under kursusdagene for børnene. Jeg sætter kaffen frem...

Det er et lille hold med max. 6 børn og mig Stine som gruppeleder. På denne måde sikrer jeg at alle børn føler sig set og hørt.

Der er hver gang snacks og forfriskninger undervejs.

Vil du give dit barn denne mulighed for at møde andre søskende, så dit barn ikke føler sig alene og så dit barn går derfra med større selvværd og følelsen af også at være vigtig?

Så tilmeld dit barn med det samme.

Prisen for søskendekurset er 2200 kr.

Kurset bliver oprettet på forudsætning af minimum 4 tilmeldte børn.

Kursuslokale - Vejle

Det praktiske:

Denne gang mødes børnene uden forældre i alt 3 gange.

Den 4. gang er for forældre, hvor der er oplæg omkring hvordan vi passer på søskende i hverdagen, derudover er mulighed for at dele erfaringer forældre imellem. Du vil også blive præsenteret for, hvad der er arbejdet med på kurset og hvordan du kan gå hjem og fortsætte.

Hvor:
Søskendekurset foregår i Hedehusene, lige ved stationen. Gratis parkering lige udenfor døren

Adressen:

HeartHouse (Oven på Café Moems)
Hovedgaden 437 B
2640 Hedehusene

Hvornår:

Børnene alene:
Søndag d. 19/4 2020 kl. 10-12
Søndag d. 26/4 2020 kl. 10-12
Søndag d. 3/5 2020 kl. 10-12

Forældredag:
Søndag d. 17/5 2020 kl. 10-12

 

Tilmeld dig Søskendekurset for de 9-11 årige her:

En tidligere deltager udtaler:

"Stine, du er god til at vælge lege, hvor børnene føler sig set -uden at de føler sig udstillet. Man kan se, at de vokser, når de bliver set."

En anden tidligere deltager udtaler:

"Kurset er fint målrettet aldersgruppen 6-8 år. Der er gode lege, relevante højtlæsninger, samtaler med børnene og tegneopgaver. Børnene føler sigs set og hørt. Der er stor opmærksomhed på børnene."

Sagt om mig fra en anden mor:

"Vigtigt at forældre får mulighed for at lytte til kloge ord fra en, der rent faktisk ved hvad hun taler om, fordi hun kender udfordringer, sorger og smerter indefra - både barnets og familiens."​

Leveret af